Geef ouderenzorg zuurstof – teken de petitie

Draai de financiële kortingen terug en geef de ouderenzorg zuurstof. Die oproep doen steeds meer ouderenzorginstellingen aan minister Helder van Langdurige Zorg. Een online petitie moet de actiebereidheid in de sector laten zien. En politiek Den Haag overtuigen van het feit dat actie echt nodig is.

“Bellen, appen, mailen, brandbrieven sturen. We hebben het allemaal gedaan en we worden ook wel gehoord”, aldus Roeli Mossel namens de 27 Noordelijke organisaties. “Maar meer is echt nodig om de minister en de Tweede Kamer in beweging te krijgen. We kunnen niet blijven toekijken hoe ons het mes op de keel wordt gezet."

Petitie
Het doel van de online petitie is om te laten zien hoe breed het verzet in de sector is tegen de financiële kortingen. Roeli Mossel: “We hebben als 27 Noordelijke organisaties het initiatief genomen maar het speelt overal in Nederland. Steeds meer organisaties uiten hun zorgen in een brief naar de minister of berichten in de media om het tij te keren. Teken de petitie en help ons mee om de korting van het budget van de baan te krijgen en meer zuurstof te organiseren voor onze sector, onze ouderen en onze medewerkers." 

U ondertekent ‘m hier.

Brandbrief 
Eerder deze maand stuurden de genoemde organisaties een brandbrief naar minister Helder van Langdurige Zorg. Deze brief is hier te lezen. In de pers is te lezen geweest dat de minister niet van plan is in actie te komen. Op de brandbrief zelf is (nog) geen persoonlijke reactie gekomen. Ook andere zorgorganisaties hebben inmiddels opgeroepen tot actie. 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Vragen over de zorg?

0597 56 55 00

Neem contact op met onze servicebalie.
Deze is geopend op werkdagen van 08:00 uur tot 16:00 uur

 

 

 

Werken bij de Blanckenborg:
 

Wij bieden...

Vacatures

Voor vrijwilligers

 

 
 
Blijf op de hoogte:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Stichting Zorgcentrum 'de Blanckenborg'
Eikenlaan 34, 9697 RW Blijham

 

 

 
Cookie-instellingen